Sposoby ograniczania hałasu pochodzącego od instalacji kanalizacyjnych - Leciej-Pirczewska, Dorota (INSTAL, 2020)
W artykule omówiono rodzaje i źródła hałasu pochodzącego od instalacji kanalizacyjnych w obiektach budowlanych. Przedstawiono rozwiązania, które należy wziąć pod uwagę przy projektowaniu i wykonywaniu instalacji kanalizacyjnych. Dzięki ich stosowaniu możemy zapewnić większy komfort akustyczny w pomieszczeniach mieszkalnych
Keywords: hałas; wewnętrzne instalacje kanalizacyjne; budynki mieszkalne