Przygotowanie projektu sieci ciepłowniczej preizolowanej w osłonie PE-HD układanej bezpośrednio w gruncie. Część III - Kręcielewska, Ewa; Starobrat, Artur; Iwko, Ireneusz (INSTAL, 2025)
Wysoką jakość inwestycji związanej z budową i późniejszą eksploatacją rurociągów ciepłowniczych zapewnia wykonanie jej na podstawie właściwie opracowanej dokumentacji projektowej, która: powinna zawierać wszystkie informacje wymagane do prawidłowego wykonania robót, będzie wystarczająco szczegółowa, aby zapewnić możliwość realizacji zamierzenia budowlanego zgodnie z założoną i oczekiwaną jakością. Po zakończeniu inwestycji powinna być wykonana szczegółowa dokumentacja powykonawcza. W artykule opisano konieczne do wykonania prace i ich zakres umożliwiające wykonanie poprawnej dokumentacji projektowej sieci ciepłowniczej preizolowanej.
Keywords: sieci ciepłownicze preizolowane; dokumentacja projektowa