SAMMEx – Inteligentne Zarządzanie Zasobami z Mobilną Wymianą w Veolii Energii Poznań Wykorzystanie nowoczesnych technologii do zarządzania zasobami eksploatacyjnymi z wykorzystaniem Aplikacji Mobilnej dla Techników - Banaszak, Błażej (INSTAL, 2021)
Omówiono automatyczną wymianę zasobów w systemie Maximo z wykorzystaniem urządzeń mobilnych oraz pro gramowalnych kodów NFC/RFID, zastosowanych jako paszport zasobu. Dokonuje się wymiany urządzeń bez zwłoki bezpośrednio w obiekcie. Następuje dygitalizacja papierowych protokołów. Wszystkie zlecenia, protokoły, polecenia przekazywane są drogą elektroniczną poprzez aplikację AMT. Pozostałe aspekty związane z wdrożeniem SAMMEx to gospodarka magazynowa, raportowanie wykonanej wymiany, optymalizacja współpracy Maximo z systemami zewnętrznymi.
Keywords: System Ciepłowniczy; Zarządzanie Zasobami