Renowacja pionów kanalizacyjnych - Kolonko, Andrzej (INSTAL, 2023)
W artykule omówiono problem renowacji pionów kanalizacyjnych jako alternatywy dla tradycyjnej wymiany związanej z uciążliwymi dla mieszkańców budynków robotami wyburzeniowymi. Przedstawiono stosunkowo krótką historię stosowania metod bezwyburzeniowych w renowacji pionów kanalizacyjnych, którą zapoczątkowano po roku 2000 w Finlandii.
Keywords: piony kanalizacyjne; renowacja; metody bezwyburzeniowe; rękawy CIPP