Wyobraźnia - Dwojak, Adam (INSTAL, 2025)
Transformacja energetyczna powoli nabiera rozpędu. W związku z przewidywanymi zmianami, szczególnie z planowanym obniżeniem temperatur pracy sieci ciepłowniczych, można się spodziewać na tym polu pewnych zmian. Z nieznanych powodów w dotychczasowych dostępnych opracowaniach operuje się ogólnikami bez większych konkretów. Wypadałoby wyznaczyć chociaż pewne kierunki w zakresie przyszłościowych sieci ciepłowniczych.