Możliwości bardziej efektywnego stosowania technik bezwykopowej odnowy przewodów kanalizacyjnych - Kuliczkowska, Emilia; Kuliczkowski, Andrzej (INSTAL, 2021)
Bazując na 30-letnich doświadczeniach Politechniki Świętokrzyskiej w zakresie badania i oceny stanu technicznego przewodów kanalizacyjnych, zaproponowano pewne działania, mające na celu wydłużenie trwałości eksploatacyjnej rur, a tym samym rzadszego stosowania technik bezwykopowej ich odnowy. Zaprezentowano także wybrane sposoby bardziej efektywnego niż dotychczas stosowania technik bezwykopowych