Badania hydrauliki układu pompownia - rurociąg wody surowej (PVC-PE) - Koral, Wojciech (INSTAL, 2021)
W publikacji przedstawiono wyniki badań nad przyczynami obniżonej do ok. 150 m3/h (względem projektowej 240 m3/h) wydajności układu pompownia – rurociąg wody surowej (PVC/PE), zasilającego jako podstawowe źródło stację uzdatniania wody dla miasta kilkunastotysięcznego w zachodniej Polsce.