Analiza porównawcza procesu projektowania sieci ciepłowniczych w Polsce i w Norwegii na przykładzie Warszawy i Trondheim - Pachocki, Michał (INSTAL, 2021)
W artykule opisano przebieg procesu projektowania sieci ciepłowniczych w Polsce i Norwegii. Pokazano podo bieństwa i różnice pomiędzy tymi procesami. Zwrócono uwagę na możliwość uproszczenia procesu projektowania w Polsce, a tym samym przyspieszenia procesu inwestycyjnego.