Energia elektryczna w ogrzewaniu płaszczyznowym - Wiśnik, Karolina (INSTAL, 2021)
Przedstawiono generalne zasady stosowania energii elektrycznej w ogrzewaniu płaszczyznowym, kładąc szczególny nacisk na ogrzewanie podłogowe – zarówno jako podstawowe jak i wspomagające. Podano wartości emitowanych strumieni ciepła w zależności od systemu ogrzewania. Zwrócono uwagę na bezpieczeństwo stosowania energii elektrycznej wpływające na zdrowie człowieka w ogrzewaniu pomieszczeń. Dokonano podziału grzejników elektrycznych ze względu na ich zastosowania, jak i ze względu na ich budowę.