Projektowanie instalacji centralnego ogrzewania i chłodzenia z uwzględnieniem jednoczesności obciążeń cieplnych w programie Audytor SET - Strzeszewski, Michał; Wereszczyński, Piotr (INSTAL, 2021)
W artykule omówiono proponowaną metodę uwzględniania jednoczesności występowania obciążeń cieplnych, podczas projektowania instalacji centralnego ogrzewania i chłodzenia. Zdefiniowano współczynnik częściowego obciążenia cieplnego. Omówiono również wyniki przykładowych obliczeń dla budynku wielorodzinnego.