Redukcja zanieczyszczenia mikrobiologicznego w pomieszczeniach z zastosowaniem lampy przepływowej z promieniowaniem UV-C - Trusz, Agnieszka (INSTAL, 2021)
W artykule przedstawiono wyniki wstępnych badań mikrobiologicznych powietrza przeprowadzanych w warunkach rzeczywistych w celu określenia skuteczności działania przenośnego urządzenia służącego do dezynfekcji powietrza, wykorzystującego promieniowanie UV-C o ponadnormatywnej mocy 330 W i możliwości zastosowania go w pomieszczeniach budynków użyteczności publicznej.