Regulacja i koszty eksploatacyjne elektrycznych grzejników podłogowych - Sabiniak, Henryk; Wiśnik, Karolina (INSTAL, 2022)
Regulacja ilości i czasu poboru energii elektrycznej z sieci do ogrzewania pomieszczeń jest najistotniejszym (newralgicznym) momentem projektowania instalacji. Jest to związane z późniejszą eksploatacją, bezpieczeństwem i ponoszonymi kosztami. Jednocześnie zapewnia szybkość i komfort w utrzymywaniu warunków temperaturowych w pomieszczeniu z minimalizacją kosztów korzystania z tego rodzaju ogrzewania.