Filce - Dwojak, Adam (INSTAL, 2022)
W artykule omówiono zagadnienie stosowania wkładek filcowych w impulsowych systemach nadzoru rurociągów preizolowanych. Wbrew pojawiającym się opiniom, że być może nastąpi renesans takich układów, wydaje się to mało prawdopodobne, a argument o lepszej rozpoznawalności takiego miejsca na wykresie reflektometrycznym jest niewystarczający.