Zmiany w projektowaniu powłok stosowanych w bezwykopowej odnowie przewodów infrastruktury podziemnej z zastosowaniem wytycznych amerykańskich i pokrewnych - Parka, Anna (INSTAL, 2022)
W artykule omówiono najważniejsze zmiany w wytycznych amerykańskich i pokrewnych do projektowania powłok stosowanych w bezwykopowej odnowie przewodów grawitacyjnych i ciśnieniowych. Przeanalizowano w nim również wpływ wprowadzonych zmian na ich grubość. Szczególną uwagę zwrócono przy tym możliwe do uzyskania wartości parametrów wytrzymałościowych powłok i ich zmienność w funkcji czasu. Podano też ogólne zalecenia odnośnie do doboru ww. powłok.